BEAUTY SECRETS

Recension: AMIKA Nourishing Mask for the hair

Kategori: Hår, Recensioner
Jag har testat denna hårinpackning 2 gånger när jag fick ett prov. Jag tyckte om den så mycket så jag ville tipsa er om det så här kommer min recension!

Info om Amika:

Amika är sedan tidigare mest känt för sina värmeverktyg där de är en av världens största och mest populära tillverkare. Amika lanserade under 2011 sin hårvårdsserie Obliphica i USA och under 2012 i resten av världen.

Obliphica är en färgglad och kommersiell serie med härlig doft som ger fantastiska resultat. Alla produkter innehåller havtorn och arganolja för att ge håret maximal näring och vård, dessutom har man valt att inte använda parabener. Produkterna eller dess ingredienser är aldrig testade på djur och man har därför blivit godkända av PETA.Amika Nourishing Hair Mask är en intensiv behandling för håret och hårbotten. Man kan använda den som balsam eller
en gång i veckan som hårinpackning.

Info om produkten:

En intensivt återfuktande och återuppbyggande inpackning som innehåller rikliga mängder av havtorn (Obliphica) från Sibirien, världens mest näringsrika bär. Extremt rik på c-vitamin och omega-7 som normalt bara finns i fiskolja. En mask som förseglar kluvna toppar och ökar glansen och elasticiteten hela vägen till roten samtidigt som den ger håret en silkeslen känsla och är naturligt färgbevarande.

  • Fri från sulfater, parabener, konstgjorda färger & animaliska ämnen.


Applicera riklig mängd och låt verka 2-5 minuter. Jag lät den verka nästan 10 minuter medans jag skrubbade kroppen och filade fötterna.
Jag skulle jämföra denna mask med den populära Macadamia Deep Repair Hair Masque
men denna har mildare doft.

Resultat: Håret blev lättkammad, riktigt silkeslent och håret var fint flera dagar efteråt så jag ville inte ens tvätta mitt hår. Jag plattade håret en dag och det var lättare en någonsin.
Produkten har en bra konsistens och känns dryg. Den passar till färgad hår.Ingredienser:
Water (Aqua/Eau), CetyllAlcohol, Cetearyl Alcohol,iCetrimonium Chloride, Panthenol,iBehentrimonium Chloride, SimmondsiaiChinensis (Jojoba) SeediOil, Dimethicone, Phenoxyethanol,lPropylene Glycol, ArganialSpinosa Kernel Oil,iFragrance (Parfum), HippophaelRhamnoides (Oblepiha) Oil,iAscorbic Acid, CitriciAcid.


Jag älskar den milda och härliga doften och känslan produkten ger till mitt hår, jag har ganska svårhanterad hår och denna hårmask hjälpte mig otroligt mycket. Håret ser friskt och mjuk ut och känns som silke.
Det att produkten är djurvänlig ger så klart ett stort plus från mig!
En uppmärksam läsare märkte att det finns silikon i, och det gör mig så klart besviken.
Så ett poäng går bort på grund av det! Synd att det finns silikoner i det flesta hårinpackningar, även i min storfavorit Macadamia Deep Repair Hair Masque. Det är ju silikon som gör att håret blir sådär glansigt och fint.Pris: 99 SEK / 60ml, 269 SEK/ 250ml
Finns hos: Eleven
Betyg: 4/5
www.loveamika.com